Nordanvinden

En blogg om vår tågluff i Europa

Summering Paris

Publicerad 2013-07-16 21:17:02 i Allmänt,

1. Luktar illa! På grund av brist på grönska (allt är stenlagt), kissar de otroligt många hundarna på gatorna. Så gör även männen i Paris! Det är även vanligt att personer måste åka in till sjukan efter att ha halkat på bajs från hundar, då många fina parisare är för fina för att plocka upp...

2. Fransmän är otrevliga! Talar du inte franska är du inte mycket värd. De är även omständiga. Några exempel: 1, 2 samt 5 cents mynt finns, men är ogiltiga på restauranger! Tisdag = söndag!? I Frankrike kan du inte heller boka tåg över gränsen, det har de på internationella avdelningen inte rättigheter till!? Wtf!

3. Vackert! Det mesta av centrala Paris har en kunglig touch över sig. Dock ser mycket exakt likadant ut.. Men det är fint!

4. Bra lokaltrafik! Vi åkte mest Metro; tunnelbana. Dom säger att var du än är i Paris så har du max 500 meter till närmaste Metro, där tunnelbanetågen går konstant! Bra grejer!

5. God mat! I princip alla franska specialitéer smakar riktigt bra. En nackdel är dock att det överlag är dyrare än i Sverige. Undantaget är vin, som oftast är riktigt riktigt billigt!

I det stora hela så var Paris en stad man vill tillbaka till, om man kan ignorera invånarna. Vi kommer åka tillbaka någon gång för att bocka av Louvren och Disneyland!

/Hanna och Erik

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tågluffgruppen

Vi är ett gäng på sex personer som ska åka på tågluff i Europa. Amsterdam, Bryssel, Paris, Barcelona, Monaco, Geneve, Rom, Venedig, Ljubljana, Wien, Prag och Berlin är några av städerna som vi kommer att besöka.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela