Nordanvinden

En blogg om vår tågluff i Europa

Montmartre

Publicerad 2013-07-10 22:23:00 i Allmänt,

Inte långt från där vi bodde i Paris ligger Montmartre. Förr var det en förort till Paris där man malde mjöl till staden. Beläget på en kulle är Montmartre en bra plats för väderkvarnar (moulins). Vi åt sniglar på en restaurang, som vi tyckte hade konsistens som en svamp men som smakade jord. Inte särskillt imponerade av denna franska delikatess alltså. Vi gick en runda och fick se olika delar av den mysiga stadsdelen. Moulin Rouge låg ett stenkast ifrån vårt vandrarhem. Därifrån gick vi uppför kullen på små kullerstensgator och kom fram till Sacre Coeur med den vackra utsikten över hela Paris. Men på grund av turistdragningen var detta ett paradis för diverse gatuförsäljare som kom och tryckte upp allt från nyckelringar till laserpekare i famnen. Det gjorde att man inte kunde njuta riktigt av utsikten, när vi dessutom hört av vår guide att var tredje turist i Paris blir utsatt för stöld. /Olivia 
Varsin snigel!
 
I filmen Amelie de Montmartre jobbar hon här.
 
Moulin Rouge ser inte lika fint ut i dagsljus som i retuscherade filmer.
Sacre Coeur och souvernirshoppar.
Utsikten från Sacre Coeur.
Man såg Eiffeltornet med sin fyr-lykta tydligt. På hela klockslag lyses små lampor i hela tornet up som ett glittrande fyrverkeri! Det hade vi turen att få se, men det fångades tyvärr inte på bild.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tågluffgruppen

Vi är ett gäng på sex personer som ska åka på tågluff i Europa. Amsterdam, Bryssel, Paris, Barcelona, Monaco, Geneve, Rom, Venedig, Ljubljana, Wien, Prag och Berlin är några av städerna som vi kommer att besöka.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela