Nordanvinden

En blogg om vår tågluff i Europa

Bryssel, resans tredje dag

Publicerad 2013-07-03 23:43:00 i Allmänt,

Vi tog tåget från Amsterdam med byte i Rotterdam. Att åka med interrailkort gick jättebra och vi behövde bara visa det på ena resan när vi steg av tåget. I Bryssel promenerade vi till vandrarhemmet genom centrala stan och Grand Place som är centrum av Bryssel och omgivet av mycket pampiga hus. När vi kom fram till Meininger Hotel fick vi en glad överraskning. Det var billigare än vår föregående bostad och standarden var mycket högre, nästan lite lyxigt för att vi ska få kalla oss luffare. Dessutom fick vi ett eget rum vilket vi är väldigt glada över.
 
Vi gick mot stan och hittade en restaurang som såg trevlig ut. Där köpte vi varsin tallrik ur "Belgiska specialiteter"-kategorin på menyn. Ankbröst med sås på körsbärsöl, kaninlår i en sås på öl, en köttgryta och grisskank med surkål och potatismos som kom in på en stor separat bricka och som hade räckt till två. Därefter gick vi till de gamla kvarteren igen och tittade i souvernir- och chokladpralinsshopar och våffelstånd.
 
Såg även Manneken Pis (en halvmeter hög staty av en kissande pojke) som efter vad man hört skulle vara en besvikelse, och det var den. Letade efter tjej-versionen av den men tänker fortsätta letandet imorgon. Många fina hus och restauranger och mycket människor ute även en onsdagskväll. Ett fint första intryck av Bryssel och Belgien!
 
/Olivia

Kommentarer

Postat av: GH

Publicerad 2013-07-04 09:06:10

Inhemsk holländsk mat är ofta tvärtom.

Postat av: catrin

Publicerad 2013-07-04 09:41:14

niverkar ha lite otur med maten, men annars verkar ni ha det bra

Postat av: IH

Publicerad 2013-07-07 23:54:22

Fin bild av kakaffär.

Postat av: ANETTE

Publicerad 2013-07-09 15:46:51

Det ser jättegott ut, jag förstår att du myser Angelica, precis dit val av affär:-))


Svar: Haha jo och såna butiker fanns typ överallt.
Tågluffgruppen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tågluffgruppen

Vi är ett gäng på sex personer som ska åka på tågluff i Europa. Amsterdam, Bryssel, Paris, Barcelona, Monaco, Geneve, Rom, Venedig, Ljubljana, Wien, Prag och Berlin är några av städerna som vi kommer att besöka.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela