Nordanvinden

En blogg om vår tågluff i Europa

Belgisk mat!

Publicerad 2013-07-06 17:42:00 i Mat och dryck,

Sista dagen i Belgien gick vi runt på en guidad tur i Bryssel där de bland annat gick igenom typisk mat som Belgien är känd för, våfflor, choklad, belgiska frites och öl.
 
Vi fick även veta hur man tillagar belgiska frites, de ska dubbelfriteras: Använd fast potatis, fritera dem först i 140ºc tills de flyter upp. Ta upp dem från oljan och höj fritösen till 180ºc.
 
Fritera sen stripsen igen tills de blir gyllenbruna. Servera med majonäs. /Angelica
 
 

Kommentarer

Postat av: Robert

Publicerad 2013-07-06 18:06:34

Vår trevlige guide berättade att när han köper en strut med belgiska frites med majonäs så är han som mest lycklig :-) Jag testade en strut och kom fram till att det var de godaste jag åt av allt i Belgien :)

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-07-06 18:30:46

Det måste vi prova när ni kommer hem

Svar: Vem är du som glömde skriva in namnet? :-o
Tågluffgruppen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tågluffgruppen

Vi är ett gäng på sex personer som ska åka på tågluff i Europa. Amsterdam, Bryssel, Paris, Barcelona, Monaco, Geneve, Rom, Venedig, Ljubljana, Wien, Prag och Berlin är några av städerna som vi kommer att besöka.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela