Nordanvinden

En blogg om vår tågluff i Europa

Andra intrycket i Paris; Tour de France

Publicerad 2013-07-07 19:29:00 i Allmänt, Sevärdheter,

Hej kära bloggföljare! Vi sitter nu på rummet och myser(med vad kommer sen) efter en fantastisk dag i Paris, Dagen var fylld med solsken och trevliga människor. Dagen började med att vi åt frukost på Hotellet, som nog är ett Vintage hostels bästa attribut! Efter frukosten så skulle vi ut och upptäcka Paris så upptäckte vi flyers med Sandemans free tours(det vi gick i Bryssel) så vi bestämde oss för att skynda oss till Place de la Saint Michelle för att komma med dagens tur, Vi fick en fantastisk upplevelse av vår guide Adam och berättade och visade allt från Paris ända synliga skada från andra världskriget(som gjordes av fransmän), varför Paris luktar urin, vem som egentligen befriade Paris, hur man kommer snabbt in i Louvren, hur nära det var att Notre Dame förstördes och hur fulla Australiensare släcker evig eld med korv. Om ni åker till en stad där de har en sådan tur, gå den, den kostar vad du tycker den är värd.
 
Efter tourens slut så gick vi längs Champs Elysée till ett Crêperie och åt en crêpe, väldigt franskt och gott! Sedan gick vi hela vägen längs Champs Elysée till Arc de Triomphe och kollade på denna hyllning till Frankrikes döda soldater. Mycket vackert!
Arc de triomph
 
Mys på rummet
Place Saint Michelle
De enda kvarvarande skadorna i Paris från andra världskriget
Louvren utifrån
Platsen där Paris befriades
Sedan så tog vi metron hem till hotellet och den bredvidliggande affären och förberedde för en mysig kväll!
Bienvenu á Paris!
 
Bilder kommer senare
 
//Olle

Kommentarer

Postat av: catrin

Publicerad 2013-07-07 20:07:24

Vilken härlig dag, men var inte hotellet lite sunkigt? Går det att mysa måste det vara bättre än jag trodde, kramar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tågluffgruppen

Vi är ett gäng på sex personer som ska åka på tågluff i Europa. Amsterdam, Bryssel, Paris, Barcelona, Monaco, Geneve, Rom, Venedig, Ljubljana, Wien, Prag och Berlin är några av städerna som vi kommer att besöka.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela